Farmaceut je uvek tu, i u dobru i u zlu

0
apoteka
Foto: Srbijanka Stanković

„Farmaceut – moj junak u belom“ – ovo je bila tema o kojoj su proteklih nedelja u rečima i slikama mislili toplički predškolci i osnovci. Apoteka Prokuplje je povodom jubileja 70 godina postojanja i rada raspisala likovni i literarni konkurs, a danas su najboljima uručene nagrade.

Sa ciljem da podstaknu maštu, ali i upoznaju najmlađe Prokupčane sa značajem apotekarstva i farmacije u Apoteci Prokuplje su raspisali ove konkurse. Nagrade su uručene danas 9. aprila u Gradskoj apoteci na Dan ustanove.

Likovni konkurs raspisan je za predškolce, a kao najbolji ocenjeni su radovi Saške Paunović iz najstarije grupe objekta „Bambi“ (I nagrada), Mine Kovačević iz najstarije grupe objekta „Bajka“ (II nagrada), kao i Danice Kostadinović iz najstarije grupe objekta „Bajka“ (III nagrada).

Na literarnom konkursu prvo mesto je osvojio Aleksandar Jovanović, učenik 7. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Žitnom Potoku, drugo Mina Ćurčić, učenica 3. razreda OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“, a treće mesto Anastasija Stojiljković, učenica 5. razreda OŠ „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime