Festival Bucini dani: Posle ,,Sna letnje noći,, igraju ,,Herostrat,, i ,,Pijani,,

0

Na prestižnom Trećem festivalu “Bucini dani” u Aleksandrovcu Župskom , koji će potrajati do 19. juna u takmičarskom programu biće izvedeno pet predstava. Publika je oduševljena bogatim repertoarom i igrajućim pozorišnim predstavama.

Posle predstave “San letnje noći” Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, koja je otvorila festival, igra “Herostrat” Narodnog pozorišta iz Niša, pa pobednik Sterijinog pozorja – komad “Pijani” Ateljea 212, zatim “Kauboji” Narodnog pozorišta Kikinda i “Iza kulisa” Narodnog pozorišta Subotica.

U čast nagrađenih biće izvedena predstava “Stand down” sa Nebojšom Milovanovićem i gostima.

Stručni žiri u sastavu: Mira Banjac, Ivana Žigon i Ana Sofrenović, odlučiće kojim glumcima će pripasti sledeća priznanja: Zlatno zrno za najbolju mušku ulogu, Zlatno zrno za najbolju žensku ulogu, Zlatno zrno za najboljeg mladog glumca/glumicu, Zlatno zrno za glumačku bravuru i Nagrada “Milosav Buca Mirković” za glumačko ostvarenje festivala.

Tradicionalno, biće dodeljena i nagrada za najbolju produkciju. Osmišljen je veliki broj pratećih programa među kojima su i promocija monografije Dejana Ćirića o životu Radmile Savićević “Prva i poslednja”, izložba pozorišnih plakata Dušana Arsenića “Vrata neodgonetnog izazova”.
predstava Herostrat niskog pozorista na festivalu Bucini dani
U okviru programa “Glumci o glumcima”, o legendama i poslednjim herojima, u godini u kojoj smo ostali bez velikih glumačkih imena, govoriće Mira Banjac i Gorica Popović, a o “kolegama koji život znače” Ivana Žigon i Ana Sofrenović.

Program “Pisac uživo” posvećen je delima Janka Vujinovića i zborniku “Narativna polifonija Janka Vujinovića” koji je priredio Marko Nedić.

Na festival će biti predstavljena i knjiga “Evo me, tu sam” Branka Pirgića, a pesnici iz Brusa, Trstenika i Kruševca govoriće stihove Milosava Buce Mirkovića, ,,Buci u čast,, dok će kroz “kritičarenje i tričarenje” glumci i pesnici skrenuti pažnju na pozorišnu, filmsku i književnu kritiku u medijima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime