Formira se vlast u Kuršumliji

0

Sutra će sa početkom u 10 časova biti održana konstitutivna sednica Skupština opštine Kuršumlija na kojoj će biti izabrana nova vlast nakon proteklih lokalnih izbora u Kuršumliji.

Kako je Top Novostima zvanično potvređeno, na sutrašnjoj sednici SO Kuršumlija za predsednika Opštine Kuršumlija biće izabran Radoljub Vidić, diplomirani ekonomista koji je u prethode četiri godine obavljao dužnost prvog čoveka kuršumlijske opštine.

Za njegovog zamenika biće izabran Nebojša Jović, diplomirani ekonomista koji je u prethodnom mandatu bio pomoćnik predsednika Opštine zadužen za finansije.

Za predsednika Skupštine, kao je Top Novostima potvrđeno u SNS koji ima apsolutnu većinu u lokanom parlamentu (14 od 25 odbornika), biće izabran Dejan Lović, profesor matematike.

Na proteklim lokalnim izborima u Kuršumliji, apsolutnu većinu sa 14 od 25 odbornika koliko broji SO Kuršumlija osvojila je Srpska napredna stranka. Po tri odbornička mandata osvojili su SPS – JS, kao i koalicija DSS – DVERI.  Dva mandata osvojila je Nova Srbija.  Po jedan odbornički mandat imaju DS, SRS i Gvozdeni Puk.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime