Foto takmičenje „Gde vidim Evropu u Srbiji“

0

U okviru kampanje „Srbija i EU- 15 godina partnerstva“, Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar ogranizuju nagradno foto takmičenje na temu „Gde vidim EU u Srbiji“.

Zainteresovani građani Srbije, striji od 16 godina, mogu svoje amaterske ili profesionalne radove dostaviti do 30. aprila. Učesnici sami biraju konkretnu temu svoga rada, ali okvirni zadatak je da zabeleže prizore u kojima prepoznaju Evropsku uniju i njen doprinos u Srbiji, u svakodnevnom životu i u bilo kojoj oblasti- zdravstvu,obrazovanju, građevini i drugo, kaže se u pozivu. Takođe, to može da bude bilo koja situacija iz svakodnevnog života, kojom se promovišu evropske vrednosti, kao što su tolerancija različitosti, ljudska prava, briga za životnu sredinu, ušteda energije, sloboda i demokratija. Predmet rada ne sme da bude uvredljiv na rasnoj, verskoj ili nekoj drugoj osnovi i mora da poštuje granice dobrog ukusa. Prema propozicijama, fotografije mogu biti načinjene fotoaparatom ili mobilnim telefonom, dozvoljena je i kompjuterska obrada radova.

Autori tri najbolja rada dobiće kameru, fotoaparat i tablet, dok će još 20 fotografija po izboru žirija biti predstavljeno na posteru kojim će na  Dan Evrope 9. maja, na Kalemegdanu u Beogradu biti otvorena izložba „Srbija i EU -15 godina partnerstva“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime