Fotografijom ulepšava ljude i svet oko sebe

4

Da ljubav prema fotografiji i posao mogu da se spoje u lepo i korisno, govori priča Igora Ristića (34), fotografa iz Kuršumlije koji za sebe kaže da foto-aparatom ulepšava ljude i svet oko sebe, ali je uspeo i da od dobre fotografije ostvari dodatni prihod.

– Još od detinjstva sam voleo da fotografišem. Čuvam i sada negative iz tog doba kada nije kao sada bilo digitalnih aparata. Kasnije sam hobi i ljubav prema dobroj fotografiji, malo po malo, pretvorio i u dodatni posao, objašnjava svoje početke u svetu najpre crno belih, sada digitalnih fotografija.

Već dve godine, Igor radi kao profesionalni fotograf i može se videti na slavljima koja se organizuju u Kuršumliji kako vredno beleži najsrećnije trenutke mnogih Kuršumličana.

– Smatram da fotografijama ulepšavam ljude i svet oko sebe. Portretnim fotografijama ljude, a okruženje fotografijama prirode koja je prelepa u našem kraju. Ovaj posao treba pre svega voleti, objašnjava nam Igor.

Kaže da je u svet ozbiljnog fotografisanja ušao sa motivom da unapredi opremu jer je ljubav prema fotografiji ne skup, već preskup hobi ako neko želi da mu se ozbiljno posveti.

– Uvek sam želeo da imam dobar foto-aparat i dodatnu opremu, a to je iziskivalo dosta novca. Zato sam i počeo da slikam razna veselja i skupove. Od tog novca sam ulagao u opremu, pa se malo po malo to pretvorilo u dodatni posao, priča nam Igor kako je od hobija uplovio u profesionalni svet fotografije.

Igor odabrane fotografije objavljuje na društvenim mrežama, pa tako na instagramu ima već više od 12000 pratioca koji mogu da vide njegove fotografije. Ističe da slobodne trenutke koristi da slika za svoju dušu, a te i takve fotografije su najlepše, pa već ima malu kolekciju fotografija koje je uramio i one krase njegov dom.

Pogledajte i galeriju njegovih fotografija, a više možete pogledati na instagramu i na fb stranici Igora je inače lako pronaći na br. tel: 069 22 11 983

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime