Gašić donator crkve pored Njegoševe kapele na Bagdali

0

Na kruševačkoj Bagdali, na mestu gde je odavno osveštan veliki krst , a ovih dana počela gradnja crkve, osvanuo je i natpis ,, Ktitor Gašić,,. Posle izvesnog nagađanja neupućenih građana, brzo je odgonetnuto i potvrđeno da je Bratislav Gašić, aktuelni ministar odbrane , zajedno sa svojom porodicom donator buduće crkve pored Njegoševe kapele koja se gradi na kruševačkom brdu Bagdala.

Izvođač radova je kruševačko gradjevinsko preduzeće ,,Vlasinac Igda,,.

Nedavno je vladika kruševački David posetio gradilište novog hrama i buduće parohijske kuće na Bagdali, sa koje se pruža predivan pogled na grad Kruševac. Prema predvidjanjima, ovo mesto će sigurno postati oaza molitve i mira za mnoge Kruševljane.

Gradnja crkve na Bagdali zacrtana je još pre deset godina. U postupak gradnje budućeg hrama ušlo se pre godinu dana, da bi se po dobijanju svih potrebnih dozvola prišlo ukopavanju temelja .

Kruševljani očekuju da svečani čin tim povodom , za Vaskrs, obavi episkop kruševački David, u prisustvu ktitora Bratislava Gašića, koji je 2012. godine, na Vidovdan, od patrijarha Irineja dobio Orden Svetog Save.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime