Gašić najavio žalbu na odluku Agencije za borbu protiv korupcije

0

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će podneti žalbu povodom odluke Agencije za borbu protiv korupcije da je bio u sukobu interesa u vreme kada je bio gradonačelnik Kruševca.

“Neću nikome dozvoliti da moje ime dovodi u vezu sa nezakonitim radnjama, neću nikome da dozvolim da baca ljagu na moje ime”, rekao je Gašić za list Danas a prenose agencije.
On je dodao da će žalbu podneti u zakonskom roku.

U Odboru Agencije, navodi list, poručuju da čekaju njegovu žalbu i da će o njoj odlučivati iako Odbor ima sedam od devet članova.

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je ministar odbrane bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu njegove supruge i sina.

Na to prvostepeno rešenje ministar ima pravo žalbe Odboru Agencije u roku od 15 dana od prijema.

“Očekujemo ministrovu žalbu i Odbor će raspravljati o njoj iako ovo telo ima sedam od propisanih devet članova, a odluku o prihvatanju ili neprihvatanju žalbe mora da podrži pet članova Odbora”, precizirao je za Danas predsednik Odbora Zoran Stojiljković.

Prethodno je Agencija za borbu protiv korupcije zaključila da je ministar Gašić bio u sukobu interesa o čemu više možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime