Gašić odgovorio lideru DS Bojanu Pajtiću

0

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je, povodom zahteva Demokratske stranke da bude smenjen zbog navodnog prisluškivanja, ocenio da pojedinci žele da poremete poverenje građana u Vojsku Srbije.

– Građani Srbije najveće poverenje imaju u Aleksandra Vučića, posle u Vladu, pa u Srpsku pravoslavnu crkvu, a potom u Vojsku Srbije. I ništa nas ne čudi da jednu instituciju kakva je Vojska, pojedini napadaju i žele, ne birajući sredstva i način, da poremete to poverenje koje gradjani Srbije imaju, kazao je Gašić na konferenciju za novinare Gradskog odbora SNS u Kruševcu.

On se novinarima obratio van radnog vremana, kao potpredsednik SNS-a, povodom nedavne konferencije za novinare koju je u Kruševcu održao predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić koji je i zatražio Gašićevu ostavku i kritikovao lokalnu vlast SNS u ovom gradu.

Gašić je, povodom Pajtićeve kritike rada SNS u Kruševcu, upitao da li je moguće da postoji “toliko licemerje da oni koji su uništavali privredu tog grada i koji su uništili skoro 30.000 radnih mesta, sada govore o prekomernoj nezaposlenosti”.

Na kraju dužeg obraćanja novinarima Gašić je upitao demokrate da kažu u čije su se žepove i za čiji interes prelivale pare poreskih obveznika iz budžeta Kruševca.

– Petnaest godina su na vlasti i posledice njihove vlasti najviše osećaju građani Vojvodine gde su demokrate sa poverenjem, od 6,5 odsto. Najnoviji primer destrukcije i bahatog ponašanja vojvođanskog režima i Bojana Pajtića jeste Razvojni fond Vojvodine koji ne želi da prihvati predlog Ministarstva privrede o privatizaciji Poljoprivrednog dobra ,, Aleksa Šantić,,. Time direktno ugrožavaju investicije multinacionalne kompanije Ferero koja želi da uloži 8 miliona evra. Za to će, uveren sam , da bez imalo stida, optuže Vladu Srbije, ako firma ode u stečaj, a radnici ostanu bez posla, zaključio je Bratislav Gašić.

Predsednik DS Bojan Pajtić je u Kruševcu pre nedelju dana zatražio smenu ministra Gašića zbog afere “Srpski Votergejt” o čemu možete više pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime