Gašić postavio kamen temeljac za novu crkvu na Bagdali

0

Danas je na Bagdali položen kamen temeljac za izgradnju crkve Svetog Jovana Krstitelja, a ktitori su porodica ministra odbrane Bratislava Gašića.

Pred velikim brojem građana i sveštenstva, činodejstvovao je Vladika kruševački David, a prisustvovali su i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, narodni poslanici dr Vesna Rakonjac i dr Dragana Barišić, članovi Gradskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova.

„Samo ono što se Bogu posvećuje ima karatkter večnosti“, rekao je između ostalog u prigodnoj besedi episkop David čestitajući porodici ktitora i Kruševljanima Vaskrs.

– Naša porodična slava je Sveti Jovan Krstitelj i ova Crkva čiju izgradnju finansiramo posvećena je preteči, proroku i krstitelju Jovanu, istakao je ministar odbarne Bratislav Gašić koji je sa svojom i porodicom brata Bobana prisustvovao osveštavanju kamena temeljca budućeg hrama koji bi, očekuje se, trebalo da bude završen do Vidovdana.

Osveštani temelj hrama na Bagdali ukupne je površine 160 kvadrata, od čega je prostor same crkve 80 metara kvadratnih, a završetak radova na crkvi očekuje se do kraja juna ove godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime