Grad Prokuplje raspisuje konkurs za subvencije u poljoprivredi

0

Na Skupštini Grada Prokuplja koja je održana 31. ovog meseca usvojen je Program podrške i sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u 2023. godini kojim je za subvencije za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i drugo opredeljeno 12,5 miliona dinara.

Na osnovu pomenute Odluke vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Prokuplja počev od ponedeljka 4. septembra mogu da podnose zahteve i konkurišu za novčane subvencije.

Subvencije važe za poljoprivrednu mehanizaciju, za pokretanje posla kao pomoć mladim poljoprivrednicima, za opremu za preradu, za sertifikaciju organskih proizvoda, za osemenjavanje krupnih grla stoke i drugog predviđenog ovim programom.

Svi zainteresovani poljoprivrednici sa područja Prokupalja već od narednog ponedeljka mogu da podnose zahteve na pisarnici Gradske uprave u Prokuplju, a za sve bliže informacije mogu da se obrate Kancelariji za poljoprivredu broj 21 ili u kancelariji 31, članu Gradskog veća zaduženom za poljoprivredu Dejanu Toniću.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime