Gradonačelnik obišao kritična područja oko Kruševca

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović sa zamenikom komandanta Štaba za vanredne situacije Dušanom Todorovićem obišao je u ponedeljak kritična područja u naseljenim mestima Đunis, Ribare, Veliki Šiljegovac, Bivolje, Dedinu, Jasiku, Kukljin i Mrzenicu.

– Nivo reke na Južnoj Moravi je od 338 centimetara i na snazi je redovna odbrana od poplava i trenutno je u blagom porastu. Stanje se redovno prati od strane sekretara Mesne zajednice Đunis, Komunalne policije i Vatrogasno spasilačke jedinice Kruševac. Snadbevanje vodom za piće i Đunisu vrši se svakodnevno autocisternom od strane JKP ,,Vodovod Kruševac,,.Ekipe zdravstvenme zaštite vrše proveru bunara, izjavio je gradonačelnik Nestorović.

Od meštana Đunisa saznajemo da u ovom kritičnom mestu mestu još od prethodne polave od pre nedelju dana dvadesetak domaćinstava ima problema sa vodom koja je izašla iz kuća, ali ne i iz poplavljenih dvorišta. Stoka sedmorice ovdašnjih meštana i dalje se nalazi na evakuisanim mestima, dalje od poplavnog područja.

Prema izveštaju Ribočuvarske službe ,, Rasina Plus,, iz Kruševca , sa obe strane obala Zapadne Morave poplavljeno je preko 80 hektara poljoprivrednog zemljišta u Beloj Vodi, Kukljinu, Jasici, Gavezu, Šancu, Čitluku, Bivolju i Makrešanu.

– Reka Rasina je u blagom porastu i na mernoj stanici Ravni iznosi 140 cm, i na ulazu u jezero Ćelije protok je 28 metara kubnih u sekundi .JKP ,,Vodovod Kruševac,, po izveštaju rukovodilaca službi redovno prati stanje na vodozahvatu jezera Ćelije i trenutno ispuštanje je 28,5 metara kubnih u sekundi. JKP ,,Vodovod,, je imao 20 intervencija na fekalnoj kanalizaciji, izjavio je gradonačelnik po obilasku kriutičnih područja.

Prema njegovom izveštaju, Lomnička, Nauparska i Trmčarska reka, nalaze se u svojim koritima tako da nema izlivanja. Isto stanje je i sa Srndaljskom rekom. Za Ribarsku reku je kazao da je počela da se izliva na poljoprivrednom zemljištu naseljenog mesta Kaonik .Ova podjastrebačka reka je delimično izašla i u naseljenim mestima Veliki Šiljegovac, zaseok Erići i Kaoničko polje, a voda prelati i preko mosta u naseljenom mestu Vratare. Put Sušica – Stanci još uvek nije prohodan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime