Gradonačelnik sa preduzetnicima o zakupu objekata

0

U Kabinetu gradonačelnika Kruševca priređen prijem za predstavnike Udruženja preduzetnika , Boška Pribanovića, predsednika kruševačkog Udruženja i Miroslava Miladinovića, predsednika Skupštine Udruženja preduzetnika i predsednika Regionalne privredne komore Kruševac Predraga Vukićevića.

Tema sastanka je , kako je objavljeno na gradskom sajtu, razgovor oko produženja ugovora za zakupcima privremenih objekata i njihovo izmirivanje dospelih obaveza.

Gradonačelnik Dragi Nestorović je rekao da se mora naći najpovoljnije rešenje za obe strane.

– Tekuće obaveze se moraju redovno izmirivati, a zajednički moramo napraviti dogovor oko reprograma, ali isključivo u skladu sa pozitivnim pravnim propisima. Grad ne želi nikoga da ošteti, ali se takođe ne može odreći i svojih prihoda, kazao je gradonačelnik Nestorović.

Predstavnici Udruženja preduzetnika traže da se cene zakupa umanje, da se da duži grejs period za reprogram dugova, a da se na osnovu novih rešenja sa umanjenim iznosom zakupa počne sa plaćanjem redovnih obaveza.

Predsednik Regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević istakao je da je suština da se isprave sve nepravilnosti iz prethodnog perioda, kao i to da se ti isti objekti ne mogu davati u podzakup.

Zaključak sastanka je da se još jednom sagledaju sve činjenice i da se na jednom od narednih sastanaka postigne trajno rešenje ovog problema.

Inače, na teritoriji Grada ima oko 100 privremenih objekata.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime