I teorija i praksa

0
Foto: Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja"

Oktobar u Srednjoj poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović Selja” prošao je u znaku praktične nastave i obilazaka. Učenici prehrambenog usmerenja obišli su tehnološke pogone u okolini i upoznali se i u praksi sa onom materijom koju sreću u učionici.

Maturanti prehrambeni tehničari obišli su pogon za preradu voća i povrća u Donjoj Toponici, dok su se učenici druge i treće godine istog smera upoznali sa tehnologijama koje se primenjuju u “Župi” u Aleksandrovcu.

– Ovaj obilazak je značajan, jer su sve što su naučili u školi mogli da vide u ovom pogonu. Ovo je samo jedna od oblasti koje izučavamo u nastavi, a mi se trudimo da im svako gradivo približimo I predstavimo na najbolji način – rekla je profesorka Milica Đokić, koja je bila vodič maturanata u obilasku pogona u Donjoj Toponici.

Učenike druge i treće godine vodile su profesorke Slađana Kostić i Danijela Radičević.

Ovo su samo primeri redovnih nastavničkih metoda koje se u ovoj školi sprovode, jer kako profesori ove škole kažu, jedan od glavnih ciljeva u nastavi im je da pokažu učenicima da praksa ne može bez teorije, ali ni da teorija ne može bez prakse.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here