I teorija i praksa

0
Foto: Srednja poljoprivredna škola "Radoš Jovanović Selja"

Oktobar u Srednjoj poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović Selja” prošao je u znaku praktične nastave i obilazaka. Učenici prehrambenog usmerenja obišli su tehnološke pogone u okolini i upoznali se i u praksi sa onom materijom koju sreću u učionici.

Maturanti prehrambeni tehničari obišli su pogon za preradu voća i povrća u Donjoj Toponici, dok su se učenici druge i treće godine istog smera upoznali sa tehnologijama koje se primenjuju u “Župi” u Aleksandrovcu.

– Ovaj obilazak je značajan, jer su sve što su naučili u školi mogli da vide u ovom pogonu. Ovo je samo jedna od oblasti koje izučavamo u nastavi, a mi se trudimo da im svako gradivo približimo I predstavimo na najbolji način – rekla je profesorka Milica Đokić, koja je bila vodič maturanata u obilasku pogona u Donjoj Toponici.

Učenike druge i treće godine vodile su profesorke Slađana Kostić i Danijela Radičević.

Ovo su samo primeri redovnih nastavničkih metoda koje se u ovoj školi sprovode, jer kako profesori ove škole kažu, jedan od glavnih ciljeva u nastavi im je da pokažu učenicima da praksa ne može bez teorije, ali ni da teorija ne može bez prakse.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime