Izlazimo na birališta 17. decembra

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, gostujući sinoć na televiziji Prva, da će beogradski, parlamentarni i pokrajinski izbori biti održani 17. decembra.

 

Deo opozicije, koja organizuje proteste “Srbija protiv nasilja”, predali su 11. septembra zahtev u kojem od Vučića traže raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine.

Podsetimo, zahtev za raspisivanje vanrednih izbora izneli su Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Zajedno – Moramo i poslanički klubovi “Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije” i “Pravac Evropa”.

Mogućnost održava izbora u decembru Predsednik Srbije je najvio i 27. septembra, gostujući na RTS-u.

Dan nakon njegovog gostovanja pojedini predsednici opština i gradonačelnici počeli su da podnose ostavke, kako bi i loklani izbori bili održani zajedno sa parlamentarnim, jer mandat predsednicima opština ističe na proleće,

Što se tiče situacije u Topličkom okrugu za sada je potvrđeno da su ostavke podneli predsednik opštine Žitorađa i gradonačelnik Prokuplja, dok za predsednike opština Blace i Kuršumlija nemamo tu informaciju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime