Izrada projekata po slovačkoj školi

4

U Prokuplju je u toku dvodnevna obuka za izradu projekata, koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova EU. Obuku izvode predstavnici slovačkog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Agencija za regionalni razvoj Republike Slovačke.

 Zaposlenima iz Opštinske uprave Opštine Prokuplje, koji rade na poslovima izrade i implementacije projekata, finansijskim poslovima, iz nevladinog sektora i sindikata sa detaljnim procesom izrade projekata upoznali su predstavnici Agencije za regionalni razvoj Slovačke Ljuba Pavlova, Maria Kubišova i Eva Balažovič.

 – Jako je bitno da subjekti koji se bave izradom projekata budu dobro obučeni iz razloga što je to jedan od načina da se brže i lakše naprave kvalitetni projekti koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova EU. Dvodnevna obuka koja se realizuje u Prokuplju odnosi se na izradu projekata iz oblasti civilnog  i nevladinog sektora, rekla je Ljuba Pavlova.

Ovom prilikom su najavljena nova savetovanja, predavanja i obuke, koja bi trebalo da pomognu da se odgovarajući kadar  adekvatno pripemi za poslove na putu ka EU.

4 KOMENTARA

  1. Odlična stvar za našu siromašnu opštinu! Novi projekti su ono što nam je potrebno, a do njihove realizacije može se doći jedino učenjem i osposobljavanjem kadrova.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime