Jablanović obišao Dom za stare u Prokuplju

0

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Jablanović boravio je u Prokuplju gde je obišao Dom za smeštaj i negu starih lica. Direktor ove ustanove Vlado Zečević informisao je Jablanovića o radu Doma i planovima za naredni period.

Nakon obilaska prostorija i razgovora se rukovodstvom državni sekretar rekao je da je zadovoljan onim što je video.

– U Srbiji ima 87 domova za stare koje finansira resorno ministartvo i 10 privatnih. Ovo je prva ustanova koju sam obišao i izuzetno sam zadovoljan uslovima u kojima borave stara lica, rekao je Jablanović i dodao da Ministarstvo za rad,zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja čini sve da poboljša uslove života i rada korisnika i zaposlenih u njima. Već tokom naredne godine od strane ministarstva za adaptaciju novog dela zgrade biće izdvojeno oko 3,5 miliona dinara. Korisnici prokupačkog Doma za stare mogu biti ponosni na rukovodstvo i zaposlene u ustanove iz razloga što su im stvorili takve uslove života dostojne čoveka, izjavio je Jablanović.

Direktor Doma Vlado Zečević informisao je državnog sekretara da je pri kraju ataptacija krova za koju je ministartvo izdvojilo miliona dinara i da je u ustanov trenutno smešteno 136 korisnika.

– Zahvaljujući Ministartvu svi projekti za poboljšanje uslova života i rada korisnika se blagovremeno realizuju, rekao je Zečević.

On je naglasio da je Dom sa radom počeo još 1986.godine i da je zbog toga neophodna adaptacija pojedinih delova zgrade.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime