Javni poziv studentima za jednokratnu novčanu nagradu grada Prokuplja

0

Grad Prokuplje raspisao je Javni poziv za dodelu jednokratnih novčanih nagrada studentima, koji za ovaj vid pomoći lokalne samouprave mogu da konkurišu do 16. novembra 2023. godine, ukoliko ispunjavaju predviđene uslove.

Konkurs je namenjen studentima koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Prokuplja, koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

Jedan od uslova za ostvarivanje prava na novčanu nagradu je da je student tokom školovanja ostvario prosek 9.00 i više, da je po prvi put upisan u narednu godinu studija, školsku 2023/24. godinu, kao i da nije student prve godine studija.

Studenti koji ispunjavaju navedene uslove mogu da podnesu zahtev Gradskoj upravi i prilože potrebnu dokumentaciju: Uverenje o prosečnoj oceni od početka studija, Uverenje o upisanoj godini ili upisanom apsolventskom stažu na teret budžeta Republike Srbije.

Sa očitanom ličnom kartom i dokumentacijom, zahtev sa kontakt podacima studenta, kao i broj dinarskog računa na koji će biti izvršena uplata nagrade, ime banke i vlasnika računa, predati na pisarnici Gradske upave Grada Prokuplja, sa naznakom „Za komisiju za dodelu novčanih sredstava za podsticanje obrazovanja i usavršavanje nadarenih učenika i studenata“.

Na konkurs mogu da učestvuju i studenti koji studiraju u inostranstvu, samo ukoliko se njihovo školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime