Javni pozivi za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja u 2015.

0

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je Javne pozive za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja u 2015. godini. Ovime je, u odnosu na prošlu, ove godine opredeljeno znatno više sredstava za ovu namenu. Kruševačka filijala objavila je 10 javnih poziva, a na teritoriji Republike za ove namene izdvojene su 2 milijarde i 800 hiljada dinara.

Ove godine biće manje kategorija lica koja će kroz programe biti finasirana, a najbitnije su, po rečima direktora Predraga Markovića – kategorija mladih do 30 godina, starijih od 50, tehnološki viškovi, programi za romsku populaciju i razne vrste programa u vezi sa obukama i stručnom praksom.

Javni pozivi objavljeni su i za nezaposlene za dodelu subvencija za samozapošljavanje, za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta, učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca, za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja, refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom.

Javni pozivi su objavljeni na sajtu Nacionalne službe i oglasnoj tabli Filijale, a otvoreni su do utroška sredstava, osim poziva za dodelu subvencija za samozapošljavanje, koji je otvoren do 30. juna.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime