Jeftiniji vrtić u Prokuplju

0

Opštinsko veće Opštine Prokuplje donelo je odluku o izvesnim izmenama u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja prava na regresiranje troškova boravka u Predškolskoj ustanovi „Neven“. Izmene obuhvataju sledeće: za drugo dete roditelji plaćaju 60% od utvrđene cene za korisnika usluge, odnosno, 30% za treće dete.

– Ova dopuna Pravilnika omogućuje roditeljima da za treće dete plaćaju 30% od propisane cene, bez obzira da li je dete prvo ili drugo upisano u vrtić. Istovremeno, za sve roditelje koji su već imali ugovoreno pravo na regresiranje troškova, ostavljena je mogućnost da izaberu povoljniju ponuđenu olakšicu, izjavila je većnica za obrazovanje Maja Ranđelović.

Lokalna samouprava izdvojila oko 4 miliona dinara za regresiranje troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi „Neven“. Ovim izmenama Pravilnika obezbeđena su sredstva za regresiranje troškova boravka za još ukupno 180 dece.

Ekonomska cena boravka u vrtiću iznosi 18.000 dinara, od koje roditelji plaćaju 20%, odnosno 3.740 dinara, a veći deo iznosa dotira lokalna samouprava.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime