Jubilarni 30. Padeški kladenac okupio 300 učesnika

0

Na jubilarnom 30. Međuokružnom saboru narodnog stvaralaštva ,,Padeški kladenac“ u Padežu pesmom i igrom predstavilo se oko 300 učesnika iz Kraljeva, Rekovca, Jagodine, Boljevca, Ćićevca, Trstenika i Kruševca.

Tradicionalno su izabrani najlepša baka, devojka, naj dilber kao i najbolje starinsko jelo. Najbolji sa ovog Sabora po oceni selektora Saveza amatera Srbije nastupiće na 44. Saboru narodnog stvaralaštva Srbije.

Jubilarnu manifestaciju otvorila je zamenica gradonačelnika Jasmina Plaurović, a pomoćnica direktora Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević uručila je zahvalnice pojedincima i ustanovama.

Smotri izvornih grupa prethodii su Likovna kolonija u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice i osveštavanje kladenca, koji su uz pomoć prijatelja i sponzora izgradili meštani Padeža. Kulturno umetnički program upotpunili su domaćini KUD-a Polet i gosti KUD-a Ovčarsko pesen iz Darkova u Bugarskoj.

Najposećeniji su bili izložba starih jela, retropsektivna izložba Likovne kolonije i defile učesnika.

Organizatori su Kulturni centar Kruševac, Crkveni odbor i kulturno umetničko društvo iz Padeža, a pokrovitelj je Grad Kruševac.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime