Kad Kuršumličanke slave Novu godinu

0

Sinoć je u restoranu “Vožd” održana tradicionalna proslava žena iz Kuršumlije uoči Nove godine na kojoj je samo reporter Top Novosti imao privilegiju da na kratko bude, jer se radi o skupu kome samo žene prisustvuju.

Naime, ovo, sada već tradicionalno okupljanje žena uoči Nove godine organizuje se već deseti put po redu i to je dan na kome muškarcima na ovom slavlju ulazak nije dozvoljen!

– Svojevremeno smo se najpre dogovorili da zajedno, nas desetak proslavimo 8. mart, Dan žena u ovom istom restoranu. Kasnije smo počeli da se okupljamo i uoči Nove godine. I tako, godinu po godinu, za nas smo izdvojili ova dva dana u godini klada se okupljaju samo žene na slavlju i sada obeležavamo jubilarnih 10 godina, objašnjava nam Irena Đurić.

A restoran pun kao oko. Na tri stola sede samo žene. Izuzeci od ovog pravila su muzičar i konobar koji se u masi žena jedva i primećuju, a ove godine njih 35 okupilo na ovom mestu da se druže i vesele.

Kao i na svim slavljima u Kuršumliji, nakon “laganog zagrevanja”, sledi velika čaša rakije, tačnije tri po redu, a ostale kasnije po volji. To i daje na štimungu da bude veselije i razigranije.

Iako smo po dogovoru, a da ne bi remetili slavlje, ostali kratko, tek nekih dvadesetak minuta, ova jedinstvena proslava na kojoj se u Kuršumliji okupljaju samo žene trajala je dugo iza ponoći, uz dogovor da se već na proleće, za 8. mart okupe ponovo…

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime