Kako da na sudu dokažete da niste totov?

6

Smehotresni sudski slučaj dogodio se u Kuršumliji kada je tužbu protiv popularnog benda “Čače i Đavo” podneo ovdašnji prosvetni radnik koji se sticajem okolnosti našao u spotu “El Manijaci” u kome se pojavljuje njegova fotografija nakon reči u pesmi: “Javlja nam se totov, a iz Degrmen je on”!

Tek, ovaj prosvetni radnik je presavio tabak i tužio frontmena benda “Čače i Đavo”, Dušana Koprivicu kako za “totova”, tako i za neovlašćeno objavljivanje njegove fotografije.

Na sudu je da smešnije bude dokazano da se u rečniku Matice srpske reč totov u negativnom kontekstu, kao budala pominje samo u Vojvodini, ali ne i u užoj Srbiji!

Tužilac je spor izgubio i morao je da plati 50.000 dinara sudske troškove!

Nije uspeo da pravdu istera i dokaže da je pretrpeo “duševnu bol” za reči u pesmi “totov”, ali je nekako uspeo da istera pravdu pa je njegov lik u pesmi gde se pominje sporna reč zamagljen.

Interesantno je da tužilac, prosvetni radnik iz Kuršumlije inače poreklom iz Blaca pa nije jasno kako se to uvredio kada se u pesmi precizno kaže: “Javlja nam se totov, a iz Degrmen je on”!

A evo kako zvuči ova pesma koja je bila predmet ovog smehotresnog sudskog spora:

6 KOMENTARA

  1. Uopste nije smehotresno vec zalosno cime se taj bend sluzi. Svi mi odlicno znamo sta znaci rec ,,totov” i kakvo pogrdno znacenje ima. Naravno da bi svakog uvredilo da neko nabavi odnekud (a zna se otkuda sigurno) njegove fotografije i objavi ih u spotu pritom pominjuci rec totov. Takva situacija inace i jeste za sud i za ponovno preispitivanje.
    A sto se tice benda i popularnosti, sta je ovaj post nego reklama ,,popularnog” benda (zaista sramotno) koji popularnost gradi brukanjem svog kraja i ljudi.

  2. Nemam nista protiv benda cak šta mislim da Душан Владов Копривица oslikava pravo stanje i ponašanje u našem u malom grad, sad i ako se otrgla neka psocka ili uvreda. Nemoj odmah sa se hvatamo advokata ljudi može sce to na miran i lepši način da se reči a ne na sudu.

  3. Najbolje vi koji ih podrzavate da im udostupite sopstvene fotografije i ispricate svoje zivote, pa mozda budete i inspiracija za neku smehotresnu pesmu. Evo ja cu prva da se tresem od smeha, a vi onda vidite da li ce da vam bude prijatno i gde cete da trazite pravdu.
    Nazalost, izgleda da ne vidimo svi Kursumliju i Kursumlicane bas toliko nakaradno kao popularni bend i njihovi obozavatelji.

  4. Mislim da ima puno bitnijih stvari u Kursumliji na koje bi trebalo obratiti paznju mnogo bitnijih od prosvetnog radnika i prozivanja, ali otom potom naci ce se vremena i mesta i za to. Valjda nekad…..

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime