Kako obradovati drage ljude –  ideje za kreativne poklone

0
pokloni
Foto: Pexels.com

Tokom godine imamo sijaset malih i velikih povoda kada bi dragim ljudima trebalo da darujemo znak pažnje. Upravo zato često se desi da nam zafali inspiracije da obradujemo one koje volimo, i da prevaziđemo svoje dosadašnje ideje. 

Zbog toga s vremena na vreme treba potražiti malo inspiracije i pronaći kreativne ideje za poklone, čak i onda kada se ne bliži nijedan važan datum – ideja će ostati u malom mozgu pa ćete moći da je iskoristite baš onda kada vam bude bila potrebna.

Upravo zato smo i pripremili tekst koji će vas inspirisati da obradujete ljude koje volite! 

Slatki znak pažnje – poslastice su dobra ideja za sve generacije 

Ko kaže da samo deca uživaju u slatkim iznenađenjima, unikatne torte, atraktivni slatkiši i kolači su poslastice kojima niko ne odoleva i koje ne poznaju godine. Predlažemo vam zato da za svaki manji, ili veći povod (kao dodatak), odaberete unikatnu, atraktivnu poslasticu kojom ćete obradovati drage ljude. 

Ovakve poslastice biće prava mera pažnje, i vredno iznenađenje kome će se svi obradovati. Potrudite se samo da za ovu priliku odaberete zaista posebne slatkiše koji će se izdvojiti od onih svakodnevnih i ustaljenih. Poslasticu možete kupiti za nečiji rođendan, ili kao deo većeg poklona koji kupujete zajedno sa ostalim prijateljima. 

Knjige – aktuelna literatura i bezvremenski klasici 

Knjige su oduvek važile za vredan poklon koji je prikladan za gotovo svaku priliku. Svako može pronaći literaturu u kojoj može uživati i koja mu može pružiti nove uvide i znanja. 

Za neke je to savremena psihologija, za neke aktuelna izdanja, a neki će se uvek vraćati starim dobrim klasicima. Vaše je samo da “pogodite žicu” i odaberete pravu literaturu.  

U knjige spadaju i različiti vodiči, kuvari, rečnici, putopisi, te zaista nema šanse da ne pronađete bar nešto što će zainteresovati vašu dragu osobu. 

Dekoracija za dom – poklonite detalj sa posebnom pažnjom

Ukrasne saksije sa biljkom, slike, stone lampe, zanimljivi ramovi za slike, ukrasne figure, ogledala, zidni satovi ili nešto slično mogu biti izuzetno vredan i upotrebljiv znak pažnje. Kada birate ovakav detalj presudno je da dobro poznajte životni prostor te osobe, ali i njen stil.

Ukoliko ispunjavate navedene uslove budite slobodni da životni prostor vaše drage osobe oplemenite pažljivo odabranim detaljem. Ne samo da će se obradovati ovakvom iznenađenju, već će uvek misliti na vas kada pogleda svoj poklon. 

poklon-mašna
Foto: Pexels.com

Ukoliko znate da je toj osobi potrebno nešto od navedenih dekoracija možete birati upravo takav poklon, a ako se ipak nije izjašnjavala na tu temu, budite slobodni da odaberete nešto po sopstvenom nahođenu. 

Šolje i drugo posuđe – zanimljiv i praktičan dar 

Svako od nas ima svoju omiljenu šolju iz koje pije kafu, čaj ili jogrut. Mnogi od nas imaju čak i svoj tanjir iz koga redovno jedu. Baš jedan ovakav komad posuđa može da bude vaš dar! 

Verujemo da poznajete nekoga ko pažljivo čuva i veoma ceni posuđe, i baš takva osoba će se veoma obradovati okakvom poklonu. 

Šolja može da bude odličan poklon i za mališana, ali ona sa upečatljivim dezenom, ili likom iz crtanog filma. Za odrasle već birajte nešto svedenije varijante, i birajte nešto elegantnije šoljice. 

Nakit – prikladan poklon za oba pola 

Nakit odavno prevazilazi okvire koje je nekada imao, pa ga danas podjednako nose i muškarci i žene. Zaista je praktičan kao poklon, jer je izbor veoma veliki pa tako postoji nešto za svačiji džep i budžet, ali i svačiji ukus. 

Za one najposebnije prilike i ljude, biraćete komade nakita od plemenitih metala, a za hirurški čelik se možete opredeliti kada je povod nešto manje značajan, ili je vaš budžet jednostavno manji. 

Dalje, mnogi će uživati i u handmade komadima nakita, koji se prave od različitih materijala, a obično predstavljaju nečiju kreativnost na delu, pa često možete pronaći komade koji su potpuno unikatni i autentični – ovako nešto će se dopasti upravo onima koji teže da zadrže svoju jedinstvenost. 

Mnoge ideje za poklone ne možete svrstati ni u jednu kategoriju, posebno ako predstavljaju produkt vaših anegdota i priča sa bliskim ljudima. Takvi pokloni su obično i oni najvredniji, ali za njih je potrebno da konsultujete isključivo svoje uspomene – za sve ostalo iskoristite naše savete! 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime