Katastrofalno stanje reke Toplice!

17

Usled veoma niskog vodostaja i ispuštanja hemikalija u reku Toplicu, danas je na potezu od oko šest kilometara izmereno nula kiseonika u reci čime je sav živi svet u opasnosti.

Na naslovnoj, ali i na fotografiji koja je pred vama možete videti merenje kiseonika u reci Toplici u neposrednoj blizini centra Kuršumlije gde aparat meri nula kiseonika u reci Toplici.

Ova, slobodno možemo da kažemo ekološka katastrofa uzrokovana je kako veoma niskim vodostajem reke, tako i ispuštanjem nedozvoljenih hemikalija iz pogona ŠIK Kopaonika.

Iz preduzeća Južna Morava Dva apeluju na sve zagađivače da se uzdrže od ispuštanja nedozvoljenih supstanci u reku Toplicu i tako spasu živi svet u ovoj reci za koju možete videti i na fotografijama da je potpuno crna!

 

17 KOMENTARA

  1. Em propala firma em truje i zagađuje…pa to ima samo ovde…da je normalna zemlja za ovako nesto se ide u zatvor, a kod nas članak u novinama i na tome se završi.

  2. Naravno, opet Kopaonik krivac. Kad ce neko da pomene hladnjacu. Svi znaju sta oni ispustaju u reku i svi cute. Pre par dana covek je u Toplicu istovario dva kamiona otpada iz septicke jame. Kopaonik jeste jedan od krivaca, ali daleko od toga da je jedini.

  3. Докле више тај шик копаоник уништава Топлицу,од кад знам за себе вазда је било тровање рибе,уништавамо природу која ће уништити нас на крају

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime