Kišni vašar u Kuršumliji

0

Kao i svake godine, i ove se za Markovdan održava vašar u Kuršumliji. Kiša je i ove godine u više navrata rasterivala posetioce brojnih tezgi u centru Kuršumlije na kojim se mogla kupiti jeftina roba sumnjivog kvaliteta.

Već od ranog jutra oblačno vreme je pretilo da pokvari vašar koji se tradicionalno, na Markovdan svake godine održava 8. maja. Kiša nije samo pretila, već je padala u više navrata od čega su najveću korist imali ovdašnji kafići i kafane u koje su sklanjali građani ove varoši.

Na tezgama šarena i najčešće jeftina roba. Već od Rasadnika do centra grada poređane tezge, a na njima ima svega, od potrebnih delova, ključeva, sitnica i garderobe. Najviše je ipak jeftine garderobe,pa su se tako čarape mogle kupiti i za po 25 dinara, pa preko nameštaja po prihvatljivim cenama, ali sumnjivog kvaliteta.

Vašar u Kuršumliji je i mesto gde se sreću varošani i stanovnici ovdašnjih sela. Pune kafane i kafići i najviše oni koji se raspituju za cenu izložene robe, a kako ističu prodavci, najmanje je bilo onih koji kupuju.

Tek i ovog vašara Kuršumlija je jedanput u godini pun – prepun grad naroda i tako do novog naredne godine kada će verovatno, sada već “po tradiciji” padati kiša…

Više fotografija sa današnjeg kuršumlijskog vašara pogledajte OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime