Klara Cetkin moga grada – tribina u Prokuplju

1

Narodni muzej Toplice i Centar E8 organizuju tribinu Klara Cetkin moga grada u sredu, 27. aprila u Narodnom muzeju Toplice u 14h.

Cilj tribine jeste da pokaže da u svakom gradu Srbije postoje žene koje su u svojoj oblasti rada napravile značajne pomake i uspehe bilo da je društvo podržavalo ili smatralo da one ne trebaju time da se bave.

Ideja je da na ovoj tribini govornice budu uspešne žene iz raznih oblasti koje će predstaviti sebe i svoj rad, putanju svog razvoja a dotaći će se i teme rodne ravnopravnosti i prostora za jednaku zastupljenost i žena i muškaraca u društvu.

Klara Cetkin Prokuplja u sredu će biti novinarka i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost Biljana Popović, kao i arheolog Julka Kuzmanović Cvetković.

Autorka: Srbijanka Stanković

Fotografija: euinfo.rs

1 KOMENTAR

  1. Molim vas, ispravite u tekstu moje zanimanje, ja sam arheolog a nisam arheološkinja. To mi piše u dokumentima a ni malo mi ne smeta da budem samostalna, ravnopravna, hrabra, dostojanstvena, i šta god još, sve samo ne ološkinja, to u našem jeziku ne zvuči ni malo lepo.
    Pozdrav,
    Julka Kuzmanović-Cvetković, arheolog, muzejski savetnik

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime