Koalicija ‘Dosta! Evropski put’ predala RIK-u izbornu listu za parlamentarne izbore

0

Koalicija “Dosta! Evropski Put”, koju predvodi predsednik Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić, predala je sinoć Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise i neophodnu dokumentaciju za parlamentarne izbore koji će se održati 17. decembra.
Kako je saopšteno iz pokreta “Evropski put”, drugi na republičkoj listi ove koalicije je bivši ministar privrede Rade Basta, koji je i lider tog pokreta.

Mirko Bajić je tom prilikom rekao da ta lista želi da “Srbija bude deo evropske porodice, da postane ravnopravan i punopravan član”.

“Srbiji je mesto među uređenim zapadnim zemljama čiji građani imaju visok životni standard, gde se poštuju prava svih nacionalnih manjina, gde se vrednuju mir i tolerancija. Oko evropskog puta Srbije nema kompromisa”, zaključio je Bajić.

Prilikom predaje liste poručeno je i da će “podrškom ovoj listi biti podržana ne samo bunjevačka nacionalna zajednica, čiji specifični problemi se na ovaj način stavljaju u fokus, nego i ostvarivanje prava svih nacionalnih manjina u Srbiji, kao i evropske i demokratske vrednosti”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime