Konkurs za najbolji medijski prilog

0

Razvojni program Evropski PROGRES, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije, raspisao je konkurs za najbolji medijski izveštaj lokalnih i regionalnih medija na temu evropskih integracija i uticaju na svakodnevni život stanovništva na jugoistoku i jugozapadu zemlje.

Opština Prokuplje jedna je od 34 opština koje su obuhvaćene ovim programom čiji je osnovni cilj unapređenje života građana.

Konkurs je otvoren do 1. marta 2017. godine, a radovi treba da budu usredsređeni na  ukupnu podršku koju Evropska unija u partnerstvu sa Vladama Švajcarske i Srbije preko Evropskog PROGRESA pruža lokalnom razvoju programskih opština.

Nagrade će biti dodeljene u osam kategorija-najbolji televizijski prilog, najbolji radijski izveštaj, najbolji novinski izveštaj, najbolji rad objavljen na internetu, najbolji serijal medijskih priloga, najbolji prilog o preduzetništvu, najbolji prilog o projektu koji medijski podržava EU u nekoj od programskih opština, kao i najbolji prilog o potencijalnim projektima koji bi doprineli  poboljšanju kvaliteta života građana.

Ističući važnu ulogu medija, naročito lokalnih, u informisanju građana o procesu evropskih integracija, Marko Vujačić, nacionalni manadžer Evropskog PROGRESA je dodao: „Nadamo se da će ovaj konkurs podstaći novinare lokalnih i regionalnih medija da izveštavaju o temama i projektima koji čine suštinu onoga što evropske integracije donose građanima, a što nije uvek u fokusu pažnje, imajući u vidu da visoke političke teme često dominiraju nad onim koje se tiču društvenog i ekonomskog razvoja“.

Nagrade će biti dodeljene medijskim kućama i novinarima koji su pripremali radove. Evropska unija i Vlada Švajcarske će preko Evropskog PROGRESA nagraditi medijske kuće opremom u vrednosti do 5 000 evra, kako bi se ojačali tehnički kapaciteti medija. Kancelarja za evropske integracije će za autore najboljih radova organizovati radnu posetu relevantnim naconalnim državnim institucijama uključenih u proces evropskih integracija u Beogradu, a zatim će u organizaciji Delegacije EU za njih biti organizovana studijska poseta Briselu, gde će se sastati sa zvaničnicima EU, obići institucije EU, kao i kulturne znamenitosti Brisela.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime