Konstituisana vlast u Kuršumliji

0

Na današnjoj konstitutivnoj sednici SO Kuršumlija za predsednika opštine izabran je Radoljub Vidić, za zamenika predsednika Nebojša Jović, dok je novi predsednik Skupštine Dejan Lović.

Istovremeno, izabrano je i Opštinsko veće čiji članovi su Zlatko Veljović, Radovan Raičević, Biljana Petrović, Dragoje Vesić, Vladimir Jakovljević, Vladimir Maksimović i Vladimir Cvetković.

Za sekretara SO Kuršumlija izabrana je Maja Milijanović, koja je do sada bila zamenik sekretara.

Inače, današnja sednica SO Kuršumlija trajala je više od 6 sati.

DSCF4645
Maratonsko zasedanje kuršumlijske Skupštine uzrokovano je brojnim izlascima za govornicu odbornika opozicije, ali i prekidima i pauzama koje su trajale i po pola sata.

Odbornici opozicije su izneli niz primedbi kako na sam izborni process, tako i na današnji dnevni red pa je na momente atmosfera bila naelektrisana.

Kao što to biva na sednicama lokalne Skupštine, bilo je i smehotresnih scena kao što je to slučaj kada je zatraženo da novi odbornik sa manjinske liste “Gvozdeni puk”, Slavko Ilić treba da dobije materijal na bugarskom jeziku pošto su koalicini patrtneri ove izborne liste na izborima bili Bugari i Rusini! Ilić je najavio da će tražiti simultani prevod na bugarskom jeziku tokom zasedanja Skupštine!

U jednom trenutku, na sednici je došlo i do incidenta kada je Dejan Milošević prevrnuo skupštinsku govornicu pošto nije dobio reč od predsedavajućeg a pripadnici obezbeđenja su pokušali da ga udalje sa govornice koja se nakon prevrtanja raspala. Nekoliko minuta je trajalo ubeđivanje i preotimanje mikrofona, ali se sve završilo bez težih incidenata.

DSCF4656
Inače, SO Kuršumlija ima 25 odbornika. Raspored odborničkih manadata je sledeći: SNS ima 14, SPS 3, Dveri-DSS 3, NS 2, DS 1. SRS 1 i Gvozdeni puk 1.

Treba još reći da je kompletnu vlast u Opštini Kuršumlija preuzela Srpska napredna stranka koja ima i apsolutnu većinu u lokalnoj Skupštini.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here