„Kotrljanje“ na dar – sledeće nedelje premijera filma

0

Branko Cvejić, Dragan Vujić, Eva Ras, Prokuplje, Pločnik, Hisar, Drainac, Toplica i točak – sve ih povezuje jedno filmsko kotrljanje. Prokupčanima se konačno ukazala prilika da pogledaju igrano-dokumentarni film Kotrljanje,  o kojem se mnogo priča prethodnih meseci.

Film klub Prokuplje najavio je premijeru filma za sredu 30. novembar od 19h u Visokoj poljoprivredno-prehrambenoj skoli.

– Više puta sam naglašavao da je ovo umetničko-turistički film koji će promovisati naš grad svuda u svetu. Ujedno, ova projekcija je prilika da nas sve podseti zašto trebamo da volimo naše Prokuplje, kaže režiser filma Žikica Jovanović i poziva sve svoje sugrađane da dođu u sredu na projekciju.

Podsetimo, glavni junak u filmu – točak, kome je glas dao proslavljeni srpski glumac Dragan Vujić Vujke,  priča priču o gradu uz pomoć Branka Cvejića, Eve Ras, Radosava Krivokapića, Anastasije Cvijanović, Predraga Slavkovića, Aleksandre Đorđević i Đorđa Stošića.

Režiju za ovaj film potpisuje Žikica Jovanović, scenaristi su Žikica Jovanović i Srbijanka Stanković. Producent filma je Branislav Rosić. Za kameru su bili zaduženi Vojkan Aranđelović, koji je bio odgovoran i za fotografiju, zatim Zvezdan Marković, Vladimir Gašević, Predrag Janković i Predrag Dunjić za snimanje iz vazduha. Kompozitor i ton-majstor bio je Ivica Trailović. Mogućnost da se u celom svetu film razume dala je Snežana Ilić, prevodilac na engleski jezik. Veliku filmsku ekipu činili su još i polaznici Škole filma, koji su vredno radili u ulozi asistenata, ali i statista na setu.

kotrljanje

unnamed-3

Fotografije: Vojkan Aranđelović

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here