Krenula škola: U Kruševcu i Rasinskom okrugu manje prvaka

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović posetio je jutros Osnovnu školu ,,Dositej Obradović,, ,a njegovi saradnici obišli su još nekoliko škola u gradu.

Sve škole spremno su otpočele rad u novoj školskoj godini. Zabrinjava, međutim, što je u prvi razred osnovne škole u Kruševcu ove godine pošao 91 đak manje nego prethodne, dok ih je, prema podacima Školske uprave Kruševac, na području Rasinskog okruga manje 167.

– U Kruševcu ove godine u osnovne škole polazi 1.128 prvaka, a prehodne godine ih je bilo 1.219, dok na području Rasinskog okruga sada imamo 1.958 prvaka, a prošle godine ih je bilo 2.125″, kazao je načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Asković.

Školska uprava, u saradnji sa direktorima škola i reprezentativnim sindikatima, radi na utvrđivanju liste tehnoloških viškova. Prema trenutnim podacima na području Rasinskog okruga, u osnovnim školama ima 230 slobodnih radnih mesta za nastavno osoblje, dok su na listi viškova 94 radnika.

U srednjim školama slobodno je 89 mesta, dok je kao tehnološki višak evidentirano 54 zaposlenih koji su ostali bez pune norme.

Što se nenastavnog osoblja tiče, podaci pokazuju da u osnovnim školama ima 50 slobodnih radnih mesta dok je 65 radnika višak, a u srednjim školama je slobodno 15 mesta, a dvoje radnika je višak.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime