Kruševac gradi kolektore

0

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i direktor JP „Vodovod” Milutin Tasić. Obišli su juče radove na produžetku izgradnje Košijskog kolektora otpadnih voda, na relaciji od Aerodroma do Lipovca.

Završetak prve faze (sa izgrađenih još 6 kolektora) planira se za 15 meseci, a naredna etapa je izgradnja kolektora kišne kanalizacije u naselju Bagdala III , koja će početi 1. decembra.

Vrednost investicije u ovoj fazi je oko 1.100.000 evra, a finansira JP „Vodovod“, koje je zaduženo i za stručni nadzor zajedno sa izabranim konsultantom, kompanijom „Gauf“.

Ukupna dužina svih 7 kolektora koliko će biti uključeno u realizaciju je oko 10 kilometara, a samo Košijski kolektor je oko 4 kilometra. Cevi su prečnika DN 300. Izvođač je A.D. „Telekomunikacija“ Blace.

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović najavio je i produžetak građevinske sezone u nastavku izgradnje putne infrastrukture sa zajedničkim učešćem mesnih zajednica i JP „Putevi Srbije“ i to u MZ Kobilje, Kupci, Zdravinje, Šiljegovac, Tekije, Belasica, Padež, Lazarevac i Žabare, zatim na deonicama puteva i u drugim seoskim MZ, kao i na više gradskih lokacija.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime