Kruševac obeležava Dan oslobođenja

0

Svečanom akademijom pod nazivom od „Oktobra do oktobra“ i premijerom predstave „Valjevska bolnica“ u Kruševačkom pozorištu danas u 19 i 30 svečano će biti obeležen Dan oslobođenja Kruševca.

Obeležavanje je počelo polaganjem cveća na spomen obeležja u gradu, čemu između ostalih prisustvuje i ministar odbrane Bratislav Gašić, a program će biti izveden kraj spomenika poginulim ruskim vojnicima.

Minisatr odbrane Bratislav Gašić je u pratnji zamenika komandanta Komande za obuku, brigadnog generala Jelesija Radivojevića i komandanta Druge brigade KoV, brigadnog generala Dragoslava Sladakovića, položio venac ispred Spomenika na Trgu kosovskijh junaka.

Počast srpskim herojima, uz mnnogbrojne građane, odali su i predstavnici Ministarsta odbrane i Vojske Srbije, a venac je položio i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Programom obeležavanja Dana oslobođenja Kruševca na Jasičkom putu postavljen je kamen temeljac za buduću prvu bio-energanu u Srbiji, a deo zvaničnog programa su izložbe turističkih publikacija u hotelu ,,Rubin,, i fotografija „Kruševac i okolina u ratu od 1941-1944“ u Legatu Milića od Mačve.

Kao posebnu atrakciju Turistička organizacija najavljuje promotivne letove balonom, od 16 i 30 do 19 sati.

Obeležavanje Dana oslobođenja Kruševca završava se sutra, 15. oktobra premijerom filma „Drenča – cvet moravske arhitekture“ u Kruševačkom pozorištu u 18 časova.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime