Kruševac otvorio Naučni klub

0

U Gradskoj upravi Kruševca danas je potpisan Memorandum o saradnji između grada Kruševca, Centra za promociju nauke iz Beograda i Centra za stručno usavršavanje Kruševac, o otvaranju Naučnog kluba pri kruševačkom Centru za stručno usavršavanje.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Dragi Nestorović, direktor Centra za promociju nauke iz Beograda Nemanja Djorđević i direktor Centra za stručno usavršavanje Nenad Stanojević.

Otvaranje Naučnih klubova u regionalnim centrima za stručno usavršavanje, plan je decentralizacije i formiranja mreže u okviru koje će populaciji mladih, ma u kom kraju Srbije, biti podjednako dostupna sva dostignuća nauke.

Kruševački Naučni klub osmi je po redu, od ukupno 12 koliko će ih biti. Koncept koji promoviše Centar za promociju nauke je da Klub postane mesto susreta dece, učenika, studenata, nastavnika i dr. i upoznavanje sa najnovijim dostignućima nauke i tehnologije; naučnih institucija sa privredom; talentovanih učenika i studenata sa inovativnim i novim pristupima učenju i ovladavanju naučnom metodologijom.

U planu je i organizacija radionica iz različitih oblasti nauke : robotika, programiranje i dr…, a o samom konceptu i aktivnostima Kluba , kruševačke nastavnike i profesore danas su upoznali predavači Centra za promociju nauke Tijana Marković i Branimir Acković.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime