Kruševac promovisao mlade ambasadore kulture

0

Kruševac je u svim osnovnim i srednjim školama promovisao prvu generaciju Ambasadora kulture . Organizator je udruženje „Mladi ambasadori“ iz Niša, resurs centar je „Edukativni centar“ Kruševac, a projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa „Mladi su zakon“.

Sa idejom projekta „Mladi ambasadori“, prisutne jeu Mozaik Sali Gradske uprave upoznao predsednik Udruženja Branko Krsmanović.

– Ambasadori kulture su mladi ljudi u obrazovnom sistemu koji promovišu kulturna dešavanja i manifestacije kod svojih vršnjaka. Mandat im traje godinu dana i za to vreme prolaze kroz neformalne edukacije iz raznih oblasti i radionice. Takođe, omogućen im je besplatan ulazak na manifestacije i događaje u organizaciji institucija culture, rekao je Krsmanović.

Uspešan rad u misiji promocije kulture, novoizabranim Ambasadorima iz Kruševca, poželela je zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović. Ona je istakla nesebičnu podršku Grada u svim aktivnostima koje afirmišu mlade, podstiču njihovu kreativnost i pomažu im u realizaciji ideja koje unapređuju kvalitet njihovog života u svim segmentima.

Predstavnici 50 novoizabranih Ambasadora, dobili su značke. Ispred učenika osnovnih škola izabrana je Anđela Vučić, u ime srednjih škola Ana Marković, a studente je predstavljao Aleksandar Ristić. Značke su im dodelili direktorka Edukativnog centra Violeta Stevović, upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, načelnik Školske uprave Zoran Asković i zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović.

Počasnu značku za lični doprinos realizaciji projekta dobio je Zoran Tomić, lokalni koordinator MENSE i predsednik Astronomskog društva „Eureka“ iz Kruševca.

Zajedničku inicijativu i omogućavanje besplatnog pristupa kulturnim sadržajima, potpisali su direktori Kulturnog centra Miroslav Smiljković, Narodnog muzeja Goran Vasić, Narodne biblioteke Snežana Nenezić, Turističke organizacije Suzana Milosavljević i upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime