Kruševac stipendira najbolje učenike i studente

0

Do 2. novembra otvoren je konkurs kruševačkog gradskog Fonda za podsticanje i razvoj mladih talenata za dodelu đačkih i studentskih stipendija za ovu školsku godinu.

Dokumentacija se podnosi Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave u Kruševcu, a sredstva su opredeljena iz gradskog budžeta. Visina đačke stipendije je 4000, a studentske 7000 dinara.

Prema propozicijama Fonda za podsticanje razvoja mladih talenata na konkurs se mogu prijaviti učenici srednjih škola sa odličnim uspehom i ostvarenim rezultatima od prvog do trećeg mesta na republičkim takmičenjima.

Pravo da konkurišu imaju studenti drugog stepena studija sa prosečnom ocenom najmanje 9 do 26 godina starosti kao i studenti doktorskih studija do navršenih 29 godina, potvrdila je direktorka Fonda dr Jelena Milanović.

Jedan od uslova da đaci i studenti stiču obrazovanje u ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija i da su najmanje 5 godina sa prebivalištem na teritoriji grada Kruševca.

U školskoj 2014-2015 godini Fond je stipendirao 1299 studenata i 18 srednješkolaca, a podelio je i nagrade povodom Svetog Save i Vidovdana

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime