Kruševljani na Trećoj nacionalnoj konferenciji Ženske parlamentarne mreže

0

U Narodnoj skupštini Srbije u Beogradu juče je održana Treća nacionalna konferencija Ženske parlamentarne mreže. Grad Kruševac su predstavljali zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, predsednik Skupštine grada Živan Nikolić i odbornice Vesna Vesković i Svetlana Milenković.

Tema Konferencije bila je „Rodno odgovorno budžetiranje“, a uvodna izlaganja imali su predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i Majkl Ujehara, vršioc dužnosti šefa Misije OEBS-a u Srbiji.

Konferencija ima za cilj da predstavi rezultate Ženske parlamentarne mreže, oblike saradnje sa pokrajinskim i lokalnim mehanizmima za rodnu ravnopravnost, kao i planove daljeg umrežavanja i saradnje.

Posle uvodnih obraćanja radni deo konferencije obavljao se u tri tematske radne grupe: rodno odgovorno budžetiranje na lokalnom nivou i uloge lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i ženskih odborničkih mreža;rodno odgovorno budžetiranje na republičkom i pokrajinskom nivou i

Praćenje izvršenja budžeta sa stanovišta rodne ravnopravnosti i uloga Ženske parlamentarne mreže NSRS u tom procesu.

Na konferenciji je učestvovalo preko 150 delegata, a zaključci sa konferencije biće objavljeni na sajtu Narodne skupštine Republike Srbije, potvrdio je Kabinet gradonačelnika Kruševca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime