Kućni uređaji koje svako domaćinstvo treba da ima

0
Foto: Pixabay.com

Koji su to kućni aparati bez kojih ne možete da zamislite svoj dom? Sve brži tempo života, svakodnevni izazovi sa kojima se suočavamo u velikoj meri olakšavaju kućni uređaji u našim kućama.

No, koji su to aparati bez kojih zaista ne možemo? Napravili smo listu kućnih uređaja koje treba da ima svako savremeno domaćinstvo. Pročitajte.

Frižider – centar svake kuhinje

Moderna kuhinja bez frižidera? Teško da je moguće zamisliti savremeno domaćinstvo bez rashladnog aparata. Pored toga što čuva svežinu hrane i održava je duže jestivom, frižider omogućava i zadržavanje hranljivih sastojaka u njoj. U toplim letnjim danima možete se rashladiti vodom, sokovima ili sladoledom koje ste prethodno ohladili u frižideru. Uz optimalne uslobe hlađenja, jaja, sir, mleko, meso i razno voće i povrće možemo kupovati u većim količinama bez brige da će se pokvariti.

Električni šporet – za najukusnije obroke

Foto: Pexels.com

Mala ili velika, svaka kuhinja treba da sadrži šporet. Na tržištu se mogu naći različiti uređaji za termičku obradu hrane, od sve popularnijih mikrotalasnih pećnica, preko indukcionih ploča i ugradnih rerni do električnog i plinskog šporeta. Klasični električni šporet sa rernom jedan je od najčešćih izbora, naročito u domaćinstvima koja nemaju preveliku kuhinju. Uži modeli garantuju uštedu prostora, a pritom imate i rernu u kojoj ćete moći napraviti ukusna jela za vas i vašu porodicu.

Mašina za pranje veša – obavezan deo savremenog doma

Napredak nauke i tehnologije doneo je i jedan od najznačajnijih izuma koji su promenili našu svakodnevicu – mašinu za pranje veša. Više ne morate da trošite dva sata dnevno na ribanje prljave odeće, da naprežete vaša leđa i uništavate ruke i nokte. Umesto toga, možete provesti kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima, a mašina će oprati odeću umesto vas.  Moderna Candy veš mašina ima smanjenu potrošnju električne energije, veliki broj programa za pranje različitih materijala, nizak nivo buke, visoku klasu energetske efikasnosti i dugu garanciju. U zavisnosti od potreba i navika domaćinstva, možete izabrati veš mašinu manjeg, srednjeg ili većeg kapaciteta.

Klima uređaj za prijatna letnja popodneva

Letnji vreli dani postali su nezamislivi bez klima uređaja. Međutim, nije samo rashlađivanje ono što se postiže ugradnjom kvalitetnog klima uređaja. Uz pravilno održavanje, on može sprečiti zdravstvene probleme izazvane vrućinom. Klima uređaj reguliše vlažnost vazduha u prostoriji u kojoj se nalazite i održava je na optimalnom nivou. Inovativni modeli poseduju i filtere za prečišćavanje vazduha koji smanjuju alergene u prostoriji i utiču negativno na zdravlje ljudi, posebno onih koji imaju problema sa astmom.

Iako se pri pomenu klima uređaja uvek prvo pomisli na rashlađivanje prostorija, važno je znati da se njima prostor može i zagrejati. Dok klasični modeli rade na temperaturama do oko -5°, inverter klima uređaji mogu raditi i na temperaturama do -20°C.  Za stanove manje kvadrature ovo je jedno od najisplativijih rešenja za grejanje zimi. Uz odabir uređaja visokog energetskog razreda, nećete potrošiti previše struje, a biće vam toplo.

Mašina za pranje sudova – za blistavo čiste sudove

Foto: Pexels.com

Zapečeni ostaci hrane na šerpi ili tiganju, tvrdokorne mrlje koje biste dugo ribali trošeći vodu, struju i svoje vreme – na sve ovo možete potpuno zaboraviti zahvaljujući mašini za pranje sudova. Dovoljno je samo da poređate posuđe u sudomašinu, izaberete željeni program i za kratko vreme dobićete  čiste, oprane i osušene sudove, spremne za novu upotrebu. Candy sudomašina  može oprati više kompleta posuđa odjednom, sa različitim programima pranja, pa čak i za osetljivo posuđe uz garantovanu uštedu energije. Ne samo da ćete sačuvati svoje ruke, već i prekomernu potrošnju vode i struje koja je naizbežna prilikom ručnog pranja sudova.

Svi ovi faktori čine sudomašinu obaveznim uređajem na listi kućnih aparata koje svako domaćinstvo treba da poseduje.

Televizor – za zabavu u svojoj porodici

Možda ste pomislili da će zbog Interneta, računara i mobilnih telefona televizor i televizija otići u istoriju? Statistika pokazuje suprotno – TV se gleda više nego ikada. Zapravo, danas u svetu postoji više od 1,5 milijardi televizora i taj broj neprestano raste.

No osim kvaniteta, proizvodnja televizora doživljava promene i na planu kvaliteta. Sve više TV uređaja dolazi sa najnovijim tehnologijama kao što je 4K rezolucija, ravni i zakrivljeni ekrani i sl. Zahvaljujući tehnološkom napretku i inovacijama, korisnici  imaju mogućnost da gledaju sve veći broj filmova i emisija i 7 dana nakon emitovanja. Smart televizori imaju pristup internetu, mogu se povezati sa kompjuterom ili telefonom i svojim performansama sve više podsećaju na računare.

Da li u vašoj kući postoje svi ovi aparati? Ukoliko neki od njih nedostaje, razmislite da li je vreme da ga nabavite. Uz pametnu kupovinu život će vam postati mnogo lakši i zabavniji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime