Nedelja posle posete predsednika Vučića Kuršumliji

0

Prošla je cela nedelja, a uskoro će i druga, kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Kuršumliju i u centru grada održao svoj govor u okviru kampanje „Budućnost Srbije“. I dalje se po gradskim kafićima i seoskim prodavnicama prepričava kako je poseta protekla i o čemu se sve  govorilo, nestrpljivo se čeka da se data obećanja realizuju.

U jednom od svojih kolumni za portal Top Novosti pod nazivom „Čekajući predsednika – ima li spasa Kuršumliji“, pisao sam čemu se građani nadaju i šta očekuju od njegove posete.

Prilikom obilaska kuršumlijske opštine Predsednik je dosta svari obećao, pa ukoliko njegova obećanja budu barem delimično ispunjena možemo se nadati da će se „voz sunovrata“ koji je zahvatio Kuršumliju zaustaviti i promeniti pravac kretanja.

Građani Kuršumlije od Predsednika očekuju da im pre svega omogući da pristojno rade i zarade, što im je on i obećao prilikom polaganja kamena temeljaca za fabriku namenske industrije „BSS” (Borbeni složeni sistemi) u kursumlijskom selu Pljakovo, koja bi trebala da za dve godine zaposli oko 300 radnika, a do maja 2020. godine oko 70 radnika.

Takođe, Predsednik je građanima Kuršumlije obećao da će se u Kuršumliji zaposliti još 400 vojnika, da će odobriti potrebna sredstva kako bi se konačno završila brana „Selova“, koju narod inače zove „Skadar na Toplici“, kao i da ima ideju da  zaposleni u Toplici imaju veće plate za 10% u odnosu na ostale, i u još 4 najsiromašnija okruga.

Jedna od bitnih investicija koja treba da poboljša ekonomsku situaciju u Toplici, jeste izgradnja auto-puta od Niša prema Prištini, koji će po njegovim rečima privući nove investitore i otvoriti nova radna mesta.

Dosta je lepih stvari izrečeno, očekivanja građana su velika!

Nadam se da će se barem deo njih realizovati i da će Kuršumlija krenuti putem ekonomskog prosperiteta.

(Autor: Nikola Dragović, politikolog)

Više tekstova autora, možete pročitati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime