Obeleženo 55 godina uspešnog poslovanja AD Planinke

0

Danas je u Prolom Banji svečano obeleženo 55 godina postojanja i uspešnog poslovanja AD Planinke, jedne od najuspešenijih kompanija na jugu Srbije koja zapošljava oko 450 radnika.

Najpre su brojni gosti obišli pogone Prolom vode u kojoj se pakuje jedna od najpoznatijih voda u Srbiji i tom prilikom prisutni su mogli da vide savremenu liniju za punjenje Prolom vode koja je potpuno automatizovana.

Nakon toga, održana je svečanost u hotelu Radan u Prolom Banji tokom koje su prisutni najpre upoznati sa istorijatom Planinke koja je formirana 1964. godine i u prethodnih 55 godina je narasla u jednu od njuspešnijih kompanija u ovom delu Srbije

Generalni direktor AD Planinke, Radovan Raičević upoznao prisutne sa dosadašnjim uspešnim poslovanjem kompanije i najavio nova ulaganja u dalji razvoj i nova zapošljavanja.

– Uspeli smo opstanemo i uspešno poslujemo već više od pola veka u teškim vremenima i da stvorimo uspešno preduzeće. Nastavićemo da daljim ulaganjima kao što je izgradnja trećeg hotela u Lukovskoj Banji koji bi trebao da se završi u naredne dve godine. Takođe planiramo da preuzmemo Kuršumlijsku Banju i ponovo je stavimo u funkciju. Očekujemo da će u narednih nekoliko godina biti moguće da se otvori novih 250 radnih mesta za pre svega mlade i obrazovane ljude, kazao je Raičević i najavio da će se i čuvena kafana u centru Kuršumlije, “Evropa” restaurirati” i u njoj će biti smeštena muzejska zbirka.

Pogledajte i kompletan govor generalnog direktora AD Planinka, Radovana Raičevića:

Prisutnima su se obratili i narodni poslanik, dr Darko Laketić, prvi direktor Planinke Đorđe Eraković, predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i predstavnik Privredne komore Srbije.

Svečanosti u Prolom Banji povodom 55 godina od nastanka AD Planinke, prisustvovali su brojni gosti, privrednici i predstavnici opština Topličkog okruga.

(Autor: Miloš Ivanović)

Pogledajte i fotografije sa današnje svečanosti:

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here