Šta predsednik Vučić donosi Kuršumliji?

2

Uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kuršumliji, u javnosti, ali i na društvenim mrežama špekuliše se šta to On donosi ovoj opštini sutra, u subotu 12. oktobra.

Najpre, predviđeno je da predsednik Vučić postavi kamen temeljac za izgradnju fabrike namenske industrije u selu Pljakovo u kome bi posao trebalo da nađe 300 novih radnika.

Protokolom je predviđeno da se nakon toga, u 14 časova obrati građanima u centru grada.

U međuvremenu, bivšim radnicima ŠIK Kopaonika koji potražuju zaostale zarade i neplaćeni radni staž, Vlada Srbije bi trebala da isplati oko 150 miliona dinara.

U opticaju je pre ove posete bio i završetak višenamenske akumulacije „Selova“ za šta bi Vlada Srbije trebala da izdvoji između 12 i 20 miliona evra.

Prethodno je turističko preduzeće AD „Planinka“ kupilo Kuršumlijsku Banju pa bi u ovom, nekada jednom od najpoznatijih banjskih lečilišta posao trebalo da nađe novih 100 radnika.

Istovremeno, „Planinka“ gradi novi hotel u Lukoskoj Banji, pa bi oko 50 radnika trebalo da dobije posao nakon izgradnje ovog, trećeg po redu hotela u ovoj banji.

O svemu ovome, Top Novosti su u okviru ove rubrike „Kolumna – moj stav“ pisale još 1. avgusta u kolumni našeg stalnog saradnika, poltikologa Nikole Dragovića: „Čekajući predsednika – ima li spasa Kuršumliji?”

Sa druge strane, opozicioni predstavnici izražavaju sumnju u sve što je obećano uoči posete predsednika Srbije.

Da li su njihove sumnje tačne ili će ih vreme demantovati, to ostaje da se vidi…

Kada se sve sabere, uključujući fabriku nameštaja koja bi u bivšim pogonima Konfekcije “7. Juli”  – u Kuršumliji bi trebalo da se otvori više oko 700 novih radnih mesta!

Za ovako malu i siromašnu opštinu je to kao da se u Beogradu otvori fabrika u kojoj bi bi bilo zaposleno najmanje 20 000 ljudi!

Ostaje da naravno da se vidi da šta će od obećanog biti ispunjeno i da li konačno i za Kuršumliju dolaze bolji dani…

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime