Kuršumlijska Banja postaje teniski centar Srbije

0

Već od ovog vikenda, u Kuršumlijskoj Banji počinju kvalifikacije za teniske turnire koji će okupiti tenisere iz celog sveta i trajaće sve do kraja septembra do kada je predviđeno da se održi oko 50 profesionalnih ITF fjučers turnira kategorije od 15 do čak 75 poena, čime ova banja postaje teniski centar Srbije.

– U ponedeljak startuje već prvi turnir na kome će učestvovati oko 200 tenisera. U toku naredne nedelje očekujemo još jedan od predviđenih 50 koliko će ih biti održano na deset terena u Kuršumlijskoj Banji sve do kraja septembra. Ove godine očekujemo da ćemo ugostiti veliki broj tenisera iz celog sveta, kazao je u izjavi za Top Novosti Stefan Đokić, direktor Kuršumlijske Banje.

U toku protekle godine kroz Kuršumlijsku Banju prodefilavalo je više od 1700 tenisera koji su generisali oko 20 000 noćenja. Ove godine se očekuje mnogo veći broj tenisera pošto je broj teniskih turnira znatno povećan.

Kada je u pitanju broj ostvarenih noćenja u protekloj godini, u ovoj banji ostvareno je oko 30 000 noćenja, a samo u protekla tri meseca ova brojka je dostigla oko 11 000 noćenja, pa su projekcije za ovu godinu da će broj ostvarenih noćenja biti gotovo dupliran.

Inače, Kuršumlijska Banja je počela sa radom prošle godine u februaru mesecu kada je nakon kompletnog renoviranja bivšeg zavoda “Žubor” i uređenja kompoletne banje, u šta je preduzeće “Planinka” uložilo više od 15 miliona evra ponovo oživelo ovo banjsko lečilište nakon decenijskog propadaja.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime