Kuršumlijska gitarijada predstavlja bend “Crveni karton”

0

Pank rok sastav “Crveni karton”, oformljen je 2010. godine u Kruševcu. Ubrzo nakon formiranja benda izdaju, u sopstvenoj režiji, EP, a nedugo zatim i prvi album „Bekstvo u realnost“. Album ne ostaje nezapažen i kreću put mini turneje radi promocije.

Oštri, kritički, tekstovi prema sistemu i različitim društvenim skaradnim grupacijma ih svrstavaju u grupu angažovanih bendova.

Trpeći promene u sastavu članova, duže vreme ne snimaju, da bi 2015. godine izdali album „Budjenje“ za izdavačku kuću Take it or leave it records. Snimaju prve spotove i postaju sve zapaženiji u Srbiji.
Sviraju na svim prestižnijim festivalima u svojoj zemlji, kao što su Exit, Arsenal, Green heart fest, Karneval u Vrnjačkoj banji promovišući album, „Budjenje“, širom Srbije.

Danas je “Crveni karton” neka sasvim drugačija priča. Kruševljani su danas jedan od najaktivnijih bendova u zemlji. Tekstovi pesama su, ohrabrujućeg i obećavajućeg naziva „Ima nade”, “Za bolje sutra“, „Budjenje“, „Da predjemo na stvar“… i govore o receptu za bolji i uspešniji život u danas sve demoralisanijem društvu.

Celokupna priča benda simbolično oslikava kolaps kompletnog sistema vrednosti u društvu, koji nam je pokucao na vrata pre par decenija, raskomotio se i odomaćio i izgleda nema nameru da ode, a sve zbog ljudi, korporacijskih giganata, čiji je jedini cilj novac i samozadovoljstvo, hedonizam i megalomanija.

„Buđenje“ se ubrazano širi svuda po Srbiji, a Crveni karton je postao glas nove generacije, Crveni karton je možda i njihova poslednja nada. Njihovi nastupi su unapred rezervisani po tri meseca, a oni neprekidno deluju i tako će biti dokle god ih drži i jača slogan :

„Za bolje sutra, da zaboravim na juče,
Da danas živim kako bi trebalo“.

Ove godine bend nastupa na sedmom Arsenal festu, druge večeri na Garden stage-u, na festivalu Prnjavor stock, 035 FEST u Jagodini, Kuršumlijskoj gitarijadi, na festu Vračar Rocks i na drugim značajnim festivalima.

U toku upravo završene sezone “Crveni karton” je imao zajedničke koncerte sa Atheist repom u Zaječaru , Popečiteljima u Leskovcu, sa pank veteranima Dza ili bu u Požarevcu, Jagodini i Kruševcu,  sa Čovekom bez sluha  u Nišu i sa novosadskim pankerima Divlje svinje u Klubu Fest u Zemunu.

Sadašnji članovi benda su:
Vladica Ristić – vokal
Stevan Pavlović – gitara, vokal
Igor Mladenović – bas gitara, vokal
Ivica Luković – bubanj

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime