Kuršumlijska gitarijada predstavlja bend Evolucija

0

Bend “Evolucija” osnovao je u Švajcarskoj 2007. basista Dragiša Marinjes. Godine 2007. objavljuju album prvenac „Baklja slobode“ za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take it or leave it.

Slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj (Montreux jazz festival). Iste godine izlazi i video spot za pesmu „Kralj“. Pored nastupa grupa snima noseću temu „Pale Rider“ za nemački film „Templari“. Sa rediteljem Andreasom Lefflerom snimljen je i video spot za „Pale Rider“ na ruševinama dvorca u Zell-u. Evolucija je nastupala kao počasni gost na promociji filma u Minhenu.

Nova stranica u karijeri “Evolucije” otvara 2012. kada se Dragiša, zajedno sa pevačicom Ilanom Marinjes Von Arx (rođenom Švajcarkinjom) seli u Srbiju i od tada je baza grupe Evolucija u Ćupriji. U nešto izmenjenoj postavi naredne tri godine grupa nastupa na moto skupovima i letnjim festivalima.

U jesen 2014. “Evolucija” počinje sa radom na drugom studijskom albumu. Album je sniman u Kragujevačkom studiju „Omladine“ sa producentom Draganom Uroševićem i snimateljem Ivanom Ilićem. Drugi studijski album pod imenom „Igra počinje“ svetlost dana je ugledao 15. marta 2016.

I drugi studijski album izdat je za izdavačku kuću Take it or leave it. Za singlove „Letim“, „Kao iz sna“ i „Nisam za tebe ja“ urađeni su video spotovi. Album dobija odlične ocene muzičkih kritičara u zemlji i inostranstvu i nailazi na odličan prijem kod publike.

Grupa je odmah po izlasku albuma krenula na promotivnu turneju. Pored klubova, moto skupova i gradskih trgova izdvajaju se nastupi na „Vrnjačkom karnevalu“, „Beogradskom Beer festu“ i „Beogradskom autorskom rok festivalu“.

U sklopu promocije albuma urađena je i Beogradska promocija albuma u prostorijama Udruženja rok muzičara Srbije.

U pripremi je i Engleska verzija albuma „Igra počinje“.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime