Kuršumlijska gitarijada predstavlja bend ”Sink”

0

Posle niza godina zajedničkog sviranja u različitim bendovima basista Dejan Bogdanović i gitarista i tekstopisac Dragan Miočinović odlučuju da oforme sopstveni sastav. Prvi singl “Tvoj svet/Zauvek i nikada” snimljen je krajem 2012. godine dok je bend najveću pažnju u tom trenutku privukao svojim drugim singlom “Trn/Tišina i ćutanje” koji je objavljen 2013. godine.

I ako se pesma “Trn” nametnula kao najpopularnija pesma bend je dobio priznanje portala Balkanrok za pesmu “Tišina i ćutanje” koja je proglašena za jednu od 10 najboljih pesama u 2013. godini. Drugom polovinom 2013. godine bend otpočinje snimanje svog prvog albuma koga polovinom 2014. godine objavljuje kao samostalno izdanje pod nazivom “Sve što nisam ja” a koji je sadržao deset naslova spakovanih u četrdesetak minuta.

Od početka bend sarađuje sa mladom umetnicom Marijom Кresović Borelli koja je radila dizajne za sva izdanja. Snimljena su dva spota za pesme “Sve što nisam ja” i pesmu “Lakuna” a sve ostale pesme su dobile određeni vid promocije putem studijskih video snimaka. Sink je imao priliku da nastupi na istoj bini sa najvećim imenima domaće scene kao što su Ritam nereda, Love Hunters, Dža ili Bu, Ortodox Celts, Riblja Čorba, Кerber…

Takođe bend je posetio veliki broj gradova Srbije u cilju promocije svoje autorske muzike.

Diskografija:

Singlovi

“Tvoj svet/Zauvek i nikada” (2012, samostalno izdanje)

“Trn/Tišina i ćutanje” (2013, samostalno izdanje)

Albumi:

“Sve što nisam ja” (2014, samostalno izdanje)

“Pred stubom srama…” (2017, Nocturne Media)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime