Kuršumlijska Skupština kao rijaliti

0

Na današnjoj sednici SO Kuršumlija u senci su ostale odluke o rebalansu budžeta i druge komunalne tačke dnevnog reda, a polemika se vodila najviše o korupciji, kriminalu, milionima, a nije izostao ni smehotresni deo, odnosno  – „ odbornički biseri „.

Centralna tačka dnevnog reda bio je rebalans budžeta za 2015. Godinu. Međutim, polemika je vođena oko 100 miliona dinara viška u budžetu koji navodno nisu prikazan, prema tvrdnjama odbornika opozicije.

– Hvalili ste se da imate 100 miliona dinara viška pa tražim da objasnite gde je taj novac pošto nije prikazan u rebalansu budžeta, pitao je odbornik Dejan Milošević.

Predsednik Opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić je pojasnio da se ne radi o višku već o tome da Opština svakog trenutka ima 100 miliona na računu.

– U budžetu nikada ne može da bude viška, već se radi o tome da je 100 miliona suma novca koju uvek imamo na računu. Prošle godine je preneto više od 30 miliona u novi budžet, pokušao je da pojasni predsednik Vidić.

Međutim, na insistiranje odbornika Miloševića da taj novac ipak negde treba da se prikaže u rebalansu, predsednik Vidić je kazao da se „Milošević ne razume u budžet pa je onda besmisleno da mu dalje objašnjava“

Ova polemika kao da je bila samo uvod u raspravu o preporuci  Komisije za borbu protiv korupcije da se smeni direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović zbog navodnog sukoba interesa prilikom zapošljavanja.

Odbornici opozicije su insistirali na tome da se radi o rešenju koje je obavezujuće, dok su odbornici vladajuće većine smatrali da se radi samo o preporuci koja nije obavezujuća i da podržavaju direktorku Petrović da ostane na mestu direktora Doma zdravlja.

Ovom prilikom, odbornik Zoran Stošić je izneo niz optužbi na račun direktorke Uranije Petrović kazavši da se protiv nje vode krivični postupci za malverzacije za koje je optužio i pojedine odbornike vladajuće koalice da su učestvovali.

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić je pojasnio da se radi o neosnovanim optužbama i da je Dom zdravlja pod rukovodstvom Petrovićeve najbolji u regionu i sedmi u Srbiji po rezultatima rada pa nema razloga za njenu smenu što je prilikom glasanja potvrđeno kada je većina izglasala da se odbije preporuka za njenu smenu.

Ko koga snima?
Ko koga snima?

Smehotresni deo Skupštine

Jednom od odbornika opozicije zazvonio je mobilni usled izlaganja za govornicom, pa je on da se opravda zašto nije isključio telefon kazao „da očekuje poziv Vučića da mu referiše šta je kuršumlijska Skupština odlučila“!

Drugi odbornik je tokom izlaganja na dobacivanje iz odborničkih klupa kazao „da mu ne uleću u reč jer on govori ozbiljno a ne lapuralistički “!

Nije izostalo ni dobacivanje iz odborničkih klupa ko je koga unosio pijanog u salu za glasanje, da li bi govorio ovako da je 19. a ne 25. u odborničkoj većini, ali i to da je odbornik koji govori „džukela koga zna kao staru paru“.

I pored „varnica“, današnja kuršumlijska Skupština je protekla bez incidenata, a nakon dva sata svih 16 tačaka dnevnog reda je usvojeno.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime