Kuršumlijska Skupština usvojila rebalans budžeta

1

Na današnjoj sednici SO Kuršumlija, usvojen je rebalans budžeta za ovu godinu, a istovremeno je ukinuta Direkcija za izgradnju i formirano novo javno preduzeće. Najviše polemike izavala je tema popravke rendgen aparata u kuršumlijskom Domu zdravlja.

Nakon diskusije koja se vodila oko pojedinih stavki budžeta koje su realizovane, SO Kuršumlija je najpre usvojila odluku o trošenju budžeta za 2016. godinu, da bi nakon toga bio usvojen i rebalans budžeta koji ove godine iznosi više od 700 miliona dinara.

Dosadašnje trošenje sredstava budžeta i potrebni rebalans obrazlagali su Radoljub Vidić, predsednik Opštine i njegov zamenik zadužen za finansije – Nebojša Jović.

Istovremeno, usvojene su odluke o promeni akata Ustanove za sport, kao i odluka o ukidanju kuršumlijske Direkcije za izgradnju i formiranje novog javnog preduzeća kojem će biti povereni poslovi projektovanja, naplate parking i uređenje javne rasvete u gradu.

Usvojeno je i niz drugih komunalnih odluka.

Rendgen centralna tema

Najviše vremena na današnjoj sednici potrošeno je u polemici zašto ne radi rendgen aparat u Domu zdravlja u Kuršumliji.

Pojedini opozicioni odbornici zahtevali su da dobiju odgovor zašto ne radi ovaj apara u kuršumlijskom Domu zdravlja već duže vreme, a zahtevano je i da Opština kupi novi aparat ako postojeći ne može da se popravi jer, kako su naveli odbornici Zvezdan Ristić i Slavko Ilić, građani Kuršumlije prinuđeni su da na neophodna snimanja moraju idu u susedne gradove.

Predsednik SO Kuršumlija, Dejan Lović je kazao da je u toku popravka rendgen aparata i da se očekuje da on nakon izvedene popravke ponovo radi, istovremeno demantujući informaciju da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi mamograf pokvaren, već da nesmetano radi.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here