Kuršumlijska učenica govorila na svetskoj konferenciji u Nepalu

4

Učenica kuršumlijske Gimnazije Nina Jakovljević govorila je na na Glocal Teenhero konferenciju u Katamandu, Nepal kao jedini predstavnik Srbije i Evrope u ulozi mladog lidera iz lokalne sredine.

Ona se u govoru zahvalila na pozivu i na prilici da inspiriše mlade u Nepalu da osnaže sebe i buduće generacije. Drago joj je što je imala priliku da predstavi našu kulturu i predstavi svoju priču o uspehu jer nikome nije lako bilo gde na svetu i da se svi trude da sebi omoguće što bolje uslove.

Istakla je da su problemi mladih u Nepalu jako slični problemima tinejdžera u našoj zemlji. “Oni se puno trude i naporno rade kako bi stvorili bolju budućnost”, istakla je Nina Jakovljević koja je ovom prilikom otpevala pesmu “Đurđele”.

Ova konferencija se održava po treći put, a na ovom skupu učestvuje oko stotinu mladih lidera sa svih strana sveta.

Nina je odabrana da predstavlja Srbiju u delu konferencije o socijalnoj perspektivi i pošto se njen doprinos zajednici veoma dopao organizatorima.

Kuršumlijska učenica Nina Jakovljević otputovala je u pratnji svoje profesorke Milene Vukajlović. One ističu da su Nepalci sjajni domaćini i da su zadivljene kulturom ove egzotične države.

Korporacija CG Foods Europe, firma koja u Srbiji ima fabriku nudli i WAI WAI proizvode sponzorisala je ovo putavanje.

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime