Kuršumlijske urbane legende: Aki Gajić

3

Verovatno jedan od najpoznatijih Kuršumličana je Goran Aki Gajić (50), u mladosti poznat kao veliki zavodnik, kasnije kao čovek za koga se vezuju najneverovatnije dogodovštine iz čaršije, do čuvene promocije “Kuršumlijskog stola za budale” u centru grada!

– To da sam bio veliki zavodnik je urbana legenda. Zvao me je neki tip koji je svojevremeno tražio telefonom Đošu, poznatog glumca, pa sam se ja predstavio kao Zdravko Čolić. Otud verovatno ta priča u gradu da sam neki zavodnik bio. Ja volim da popričam sa ljudima u kafiću, ponekad da napravim neku šalu koja nikome ne šteti i to je prava istina, poprilično skromno počinje razgovor Gajić dok sa susednih stolova dobacuju da znaju puno o njegovim “avanturama” što on niti demantuje niti potvrđuje.

Kaže da se na neki način za njega “lepe” oni koji hoće da budu nasamareni. I sve to, naglašava, bude spontano i bezazleno, bez da nekog povredi, osim u momentu kada se”prime na priču”.

– Jedan od bivših kuršumlijskih funkcionera je u mladosti želeo da postane milioner, pa sam mu priredio šalu da je osvojio tada milione. Jedan telefonski poziv je bio dovoljan da započne slavlje i planiranje puta na Kopaonik gde će sa porodicom da proslave što je postao milioner. Nisu mi to uzeli za zlo, a nisu ni komentarisali nakon što se ispostavilo da je bila šala, objašnjava Gajić jednu od mnogih “nameštaljki” kojima su podlegli ovdašnji ljudi.

Najčuvenija je sms šala kada je ovdašnjem svešteniku poslao sms poruku da je dovoljno da napiše “volim Telekom” i da će dobiti silne minute besplatno.

– Nije mu bilo malo što je poslao jednu poruku sa natpisom na moj broj telefona “Volim Telekom” za hiljadu besplatnih minuta, nego je poslao još nekoliko sa nadom da će dobiti nekoliko hiljada minuta besplatnog razgovora. Odgovorio sam mu na treću poruku da i “Ja volim popadiju”, pa je shvatio da je”urađen”, priča nam uz osmeh Aki.

Čuveni “Kuršumlijski sto za budale”

Ipak je naš sagovornik najpoznatiji po čuvenom stolu u centru grada pod nazivom  “Kuršumlijski sto za budale” o čemu smo pisali prošle godine, o kome kaže da tu odsedaju svi oni kojima je potrebna “ispovest”, kao u crkvi, i neretko budu “meta šale” koje im priprema, jer, kako ističe – najčešće se “sami nameste” pa se nakon toga i ne ljute kada “budu urađeni”.

Sada je kaže pauza jer je zima, pa “čuveni sto” koji je na otvorenom neće raditi do proleća!

Najnovije vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime