Kuršumlijski srednjoškolci učestvovali na dramskom festivalu u Francuskoj

0
Na fotografiji s leva na desno direktorka festivala Muriel Montserrat,profesori gimnazije : Dragana Pendić, Milena Vukajlović, ucenici: Nina Jakovljević, Milica Veljović, Vasilije Pendić i Anđela Nešković.

Učenici trećeg i četvrtog razreda Gimnazije iz Kuršumlije, Anđela Nešković, Vasilije Pendić, Milica Veljović i Nina Jakovljević, učestvovali su na interkontinentalnom festivalu drame za srednjoškolce, FETLIF 2017 u Sant Malou – Francuska gde su pobrali mnogobrojne simpatije publike.

Učenike su za ovaj festival pripremale Dragana Pendić, profesor francuskog jezika i Milena Vukajlović, profesor likovne kulture u čijoj pratnji su učenici i putovali na festival.

Na festivalu su se predstavile ekipe iz Brazila, Republike Česke, Rumunije, Tunisa, Novog Sada, i francuskih škola.

Osim toga sto su pokazali svoje znanje francuskog jezika i glumački talenat, učenici su imali prilike i da predstave kulturu, hranu i običaje našeg kraja kroz mnogobrojne radionice i događaje u toku trajanja festivala. Učenici su bili smešteni u francuskim porodicama i imali su prilike da potvrde i unaprede svoja znanja francuskog jezika i kulture.

Pored učešca na festivali učesnici su imali prilike da obiđu i mesta od izuzetnog kulturno istoriskog značaja kao sto je ostrvo Saint Michel u blizini Saint Maloa, kao i muzej Luvr, Latinsku četvrt, Montmart, Katedralu Notre Dame, Ajfelov toranj u Parizu tako da se ovo ovo može nazvati pravim malim studijskim putovanjem.

Izuzetnu čast nam je ukazao gradonačelnik Saint Malo-a koji je primio delagacije svih učesnika festivala u drevnoj tvrđavi Saint Maloa kao i članovi kruga Rišelje.

Sredstva za učešće na ovom festivalu omogućili su im opština Kuršumlija i AD Planinka kojima je Gimnazija neizmerno zahvalna na podršci.

Učešćem na ovom festivalu učenici Kuršumliske Gimnazije su potvrdili da mogu ravnopravno da nastupaju sa učenicima dvoječnih gimnazija što je potvrda kvaliteta rada škole.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime